Op weg naar Betel!

Genesis 28: 19  Hij gaf die plaats de naam Betel

Lieve broeders en zusters,

Binnenkort vertrekken wij naar camping (de) Bettel(d). Het is wellicht weinig origineel, maar ik moest denken aan Jakob, die op weg was naar zijn oom en ging slapen met zijn hoofd op een steen waarna de Here ’s nachts aan hem verscheen. Daarbij kreeg Jakob die fantastische belofte dat de Here hem het land zou geven en dat met zijn nageslacht alle geslachten van de aarde gezegend zouden worden. Een profetie over de komst van Jezus door wie alle mensen gezegend worden.

Zie Genesis 28 voor het vervolg: 16  Toen werd Jakob wakker. ‘Dit is zeker, ‘zei hij, ‘op deze plaats is de HEER aanwezig. Dat besefte ik niet.’ 17  Eerbied vervulde hem. ‘Wat een ontzagwekkende plaats is dit, ‘zei hij, ‘dit is niets anders dan het huis van God, dit moet de poort van de hemel zijn!’ 18  De volgende morgen vroeg zette Jakob de steen die hij als hoofdsteun had gebruikt rechtop, en wijdde hem door er olie over uit te gieten. 19  Hij gaf die plaats de naam Betel; vroeger heette het daar Luz.

Betel betekent “huis van God”. Jakob zag daar de plaats waar Gods ingang tot de hemel was. Wat een grote rijkdom dat wij nu mogen weten dat elke plek een Betel, een huis van God kan zijn. Want de Here woont daar waar men Hem binnenlaat. In het hoge en heilige en bij de nederige van geest. Jezus is de Weg. Immers Hij zegt in Joh.14: 6  ‘Ik ben de weg, de waarheid en het leven. Niemand kan bij de Vader komen dan door mij.

Dus of we nu in het gebouw zitten waarop staat dat “dit de poort naar de hemel is” (zoals de Hartebrugkerk), of bivakkeren op een camping die zichzelf huis van God noemt (en niet altijd een paradijs vol met wedergeboren mensen is…😉), of we zitten thuis op de bank of we lopen in de natuur: overal is een poort naar de hemel, overal kan een gezalfde plaats zijn. Want Jezus heeft ons thuisgebracht bij de Vader. Dus waar we ook zijn, altijd is er de verbinding met Hem. Laten we in dat besef ook in de vakantieperiode vasthouden. Op reis of niet op reis, we zijn altijd Thuis bij Vader. Maak van elke plek een Betel!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.