Zending

Zending is een belangrijk onderdeel van de gemeente van God. Zo ook in onze gemeente. Dit is bijvoorbeeld verwoord in onze missie GEZIN. Waar de E staat voor Evangelisatie – mensen leiden tot Christus. Hoewel Evangelisatie vooral wordt gebruikt voor het bereiken van mensen in de buurt, gebruiken we dit ook voor het bereiken van mensen buiten Nederland. Dit noemen wij zending.

Vanuit de Baptisten Gemeente ondersteunen we diverse zendelingen!

Familie Bakhaev in Oekraïne

Fam Bachaev

Vitaly, Liesbeth en hun twee kleintjes Natasha en Samuel wonen in Kiev, Oekraïne en werken bij zendingsorganisatie ‘ Youth with a Mission’ . Met hun team ‘ Key of Hope’  reiken ze uit naar jongeren en weeskinderen. Ze brengen geloof, hoop en liefde door middel van een jongerencafé, weekendseminars en zomerkampen. “We richten ons vooral op jongeren uit gebroken gezinnen of zonder ouders.  Na hun afstuderen weten ze niet wat ze moeten doen en velen komen in de problemen door verslaving, criminaliteit en prostitutie. Wij begeleiden hen, leren hen sociale vaardigheden en laten hen zien dat Jezus de sleutel van hoop is voor hun toekomst!”

Linda Smit Adriaens in België

hgb-webshop_log

???????????????????????????????????????????????????????????????

Ger en Linda Smit hebben onze Gemeente gediend als voorgangersechtpaar. In 2004 hebben we hen uitgezonden als zendelingen om voor de BEZ te gaan werken in de Evangelische Boekwinkel Het Goede Boek, te Leuven. In 2011 overleed Ger aan de gevolgen van kanker. We missen hem! Linda zet het werk in de winkel voort, met een enthousiast team van vrijwilligers. Lees hier meer over Linda!

Wilt u het Goede Boek ondersteunen? Dat kan! Ze hebben namelijk sinds 2015 ook een webshop en ze leveren aan België en aan Nederland. Heeft u een Bijbel,boek, liedbundel, dvd of cd nodig? Bestel hem dan voortaan via www.hetgoedeboek.be

John Boekhout in Afrika

John Boekhout

John was tot 2001 als bijbelleraar en projectleider actief in Oost Europa, Nederland en Suriname bij het opzetten en verbeteren van predikanten opleiding training. Sinds 2001 mocht hij met Afrikaanse leiders ‘More than a Mile Deep’ opzetten, en is als consulent en coach hier nog steeds nauw bij betrokken. Nog steeds hetzelfde: predikanten training, nu volledig Afrikaans. Uniek is hoe men ontwikkelings problemen en bijbelse waarheden volledig integreert. Kerken die zelf nu aan thuiszorg doen, armoe bestrijding, integriteit in lokale overheden bevorderen, zich ontfermen over straatkinderen…….

Verder zijn we betrokken bij:

Leanne en Marin Paraschivoi in Moldavië

Fam Paraschivoi

Marin en Leanne Paraschivoi wonen met hun zoontje in Noord-Moldavië. Zij proberen door hun levenswijze daar te getuigen van Jezus, in een land dat voor 98% Russisch-Orthodox is. Leanne aan het woord: “Doordat mensen ons geloof als een sekte zien,  zien wij het als onze roeping om op deze mooie plek, door ons dagelijks leven, van God te getuigen. Ons kerkgebouw is nog niet afgebouwd, maar zodra dat klaar is, hopen we Engelse les te gaan geven en ook daardoor mensen te bereiken en het Evangelie te verspreiden. Met het kleine beetje meer luxe dat we hebben door de banden met Nederland, proberen we zoveel mogelijk arme families te steunen”.

Stichting Vietnam-Nederland

Vietnam Nederland

Bruggen bouwen door praktische hulp!

Vanuit een diep verkregen liefde voor de medemens ondersteund Stichting Vietnam-Nederland (opgericht op 20 maart 2012) de bevolking van Azië. In het bijzonder kinderen en jeugd, d.m.v. praktische hulp, het mogelijk maken van onderwijs en hulp bij actuele noodsituaties.

Wij weten dat de diepe gekregen liefde alleen maar van de Heere kan zijn ,waarvoor we enorm dankbaar zijn! Meer informatie, klik hier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *