Welzalig de mens!

Psalm 1:1 Welzalig de mens die niet meegaat met wie kwaad doen, die de weg van zondaars niet betreedt, bij spotters niet aan tafel zit, 2  maar vreugde vindt in de wet van de HEER en zich verdiept in zijn wet, dag en nacht. NBV (met aanpassing).

Broeders en zusters,

Een nieuw jaar. Echt een moment om te overdenken of je iets anders wilt gaan doen in bepaalde aspecten van je leven. Of even herijken. Waar sta ik, wat wil ik, wat kan ik en belangrijk in dat alles: Heer, wat wilt U dat ik doe?

Psalm 1 toont de mens die zijn prioriteit gesteld heeft bij Gods wil. Het woord “gelukkig” heb ik in bovenstaande vervangen door het veel rijkere oudere woord “welzalig”. Geluk met een hemelse dimensie. Zalig ben je als je vreugde vindt in de wet van de Heer en die overpeinst. En niet weloverwogen meegaat met wie kwaad doen, of spotten.

Het gaat om de keuze die we maken. Immers, we ontmoeten zo vaak goddelozen, en zitten zomaar bij spotters aan tafel in ons dagelijks leven. Maar eraan meedoen, is iets anders dan ermee geconfronteerd worden. Hoe moet ik daar mee omgaan? Door Gods Woord in mijn leven te laten leven. Door met zijn Woord bezig te zijn, kan ik vreugde vinden. Dan werkt de zaligheid door in mijn emoties. Dan merk ik dat ik zalig ben en ervaar ik Gods vreugde!

Rijkdom uit de eerste regels van de eerste psalm. Als eerste bemoediging voor het nieuwe jaar.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.