Nieuwsflits 19 Kijkersbedrog?

2 Corinthiërs 5:17 Zo is dan wie in Christus is een nieuwe schepping; het oude is voorbijgegaan, zie, het nieuwe is gekomen.

Lieve broeders en zusters,

Overdenking

Vandaag was dan de grote dag. Nee, niet morgen; morgen is maar koningsdag. Vandaag is de wekelijkse dag voor de Koning. Wij wilden live een dienst uitzenden, althans minimaal de leiding van dienst, mededelingen, welkom, gebed, zegen en de muziek. Gezien de moeilijkheden die we weleens hebben met de techniek en omdat ik graag een korte preek wil, had ik die thuis tevoren opgenomen. Achteraf maar goed ook, want eerst hadden we geen beeld van de camera (gelukkig wel de liedteksten) en na de preek ook geen geluid meer van de zang en leiding van dienst. Gelukkig heeft Ad dit achteraf meesterlijk hersteld door de losse opnames van de camera te combineren met de preek. En niet te vergeten daarna nog een heel leuk filmpje van twee tieners over hun (t)huiselijke opsluiting. Dit staat nu allemaal op Kerk TV. Dus je kunt nu de hele herstelde dienst terugkijken zoals we bedoeld hadden.

Iemand die hem voor het eerst bekijkt ziet dan niet dat het eerst helemaal mis ging. Is dat dan misschien kijkersbedrog? Moeten we niet gewoon tonen wat er allemaal niet goed ging? Of mogen we tonen wat het werd, nadat de hand van de regisseur eraan heeft gesleuteld?

Ik schat in dat jullie het prima vinden dat je van de dienst alleen het mooie eindproduct toont, of niet? En dat doet me denken aan onze hemelse Regisseur. In ons aardse leven maken we er vaak een grote puinhoop van. Vaak denk ik: “Had ik dat toch maar anders gedaan!” Dan is het geweldig te bedenken dat de Heer onze zonden niet meer gedenkt, of zoals Micha 6:19 zegt: “Hij zal Zich wederom over ons ontfermen, Hij zal onze ongerechtigheden vertreden. Ja, Gij zult al onze zonden werpen in de diepten der zee.” En zoals ik meen Corrie ten Boom al zei, dat Hij er een bord bij zet: Verboden te vissen!

Dus, als wij ons leven aan Jezus gegeven hebben, Hem vergeving hebben gevraagd, en dan bij de Heer komen, dan gedenkt Hij onze zonden niet. Door het bloed van Jezus, zijn we hersteld tot ware Zonen van God. De Vader kijkt alleen naar het eindproduct en dat is perfect! Wij zijn perfect! Hij heeft ons hersteld tot zijn oorspronkelijke plan met ons.

Dus de hindernissen van vandaag waren weer ergens goed voor! Prijs de Heer voor zijn herstel in ons leven. Halleluja!

Overige zaken:

  • Ter info: juist in deze bijzondere tijd, kunnen we wel blijven bidden. Gewoon vanuit ons huis. Want waar we ons ook bevinden, de Here God hoort onze gebeden. Daarom gaat de Nacht van Gebed van Open Doors dit jaar gewoon door, maar op een andere, nieuwe manier. Vanuit huis kun je tijdens een vier uur durende livestream samen met ons bidden, zingen, kijken naar indrukwekkende video’s en luisteren naar korte toespraken. We verbinden ons tijdens de Nacht van Gebed met onze vervolgde broeders en zusters in de wereld, maar juist in deze tijd ook met elkaar. Bid je dit jaar mee? Ga naar opendoors.nl/nacht voor meer informatie en meld je aan. Dan ontvang je voor 12 juni de link naar het gebedsboekje dat gebruikt wordt tijdens de livestream.

Hartelijke groet,

Eric

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.