Hoop op herstel, deel 2

Joh. 5: 6  Jezus zag hem liggen; hij wist hoe lang hij al ziek was en zei tegen hem: ‘Wilt u gezond worden?’

Lieve broeders en zusters,

Overdenking

Een korte dit keer, met zelfspot. Omdat ik nog niet ben hersteld na mijn operatie afgelopen maandag. Ik moest net even denken aan Jer. 10: 19  Wee mij om mijn breuk! Pijnlijk is mijn wonde. Ja, ik zeg: Waarlijk, dit is een lijden, dat ik zal moeten dragen.

Tja, dat klinkt natuurlijk overdreven, en de tekst wordt zo uit zijn verband gerukt, maar ik voel me inderdaad een beetje zielig de laatste paar dagen. Maar goed, dat is in mijn geval hopelijk over een paar dagen voorbij. Ik heb nog steeds pijn en ben moe en voel me nu even nutteloos. Dat leert me echter wel me beter te verplaatsen in mensen die veel meer lichamelijk te verduren hebben. En die hebben wij ook in ons midden. Dus denk eens aan de langdurig zieken! En natuurlijk aan Ria, die herstellend is van haar heupoperatie.

Jezus vroeg: “wil je gezond worden?” Volgens mij is dat een vraag met maar één antwoord: Ja Heer! En dan zien we uit naar wat Hij gaat doen. Misschien is dat in ons leven op aarde geen lichamelijk herstel, maar ik ben ervan overtuigd dat Hij ons geestelijk wil herstellen! Zodat Hij door ons zijn werk kan doen.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.