De dag van de grote Koning

2 Petrus 3: 12  vol verwachting u spoedende naar de komst van de dag Gods, ter wille waarvan de hemelen brandende zullen vergaan en de elementen in vuur zullen wegsmelten. 13  Wij verwachten echter naar zijn belofte nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont.

Lieve broeders en zusters,

Komende week is het koningsdag, dus de dag van de koning. Vroeger was koninginnedag voor mij een dag om naar uit te kijken. Als kind kon ik echt genieten van de spelletjes, de muziekkorpsen en het in het oranje gekleurde straatbeeld. Toen onze kinderen nog klein waren ging ik ook graag met hen naar de aubade, ballonnen oplaten, tompouce halen en naar de vrijmarkt. Sommige kinderen bereidden zich er weken op voor en gingen al in de vroege ochtend hun kleedje neerleggen om allerlei spulletjes te verkopen. Met blijdschap verwachtten wij allemaal die leuke dag van de koning(in).

Die verwachting is bij mij al lang niet meer zoals vroeger; ik ben een beetje ouder geworden, door corona zijn er geen gezellige dingen in het dorp, ik ben wat minder koningsgezind geworden, de kinderen zijn veel ouder, ballonen worden niet meer opgelaten, de tompouce is wat gewoner geworden, etc. De verwachting is wat afgevlakt.

Maar ik ga wel steeds meer uitzien naar de dag van de ware Koning. Een dag dat gerechtigheid zal aanbreken in het land. Dat we niet meer te maken hebben met een pandemie, of pijn, of verdriet. Maar ook een dag dat Hij zijn eerlijke rechtvaardige oordeel over de wereld laat gaan. En dat houdt voor hen die Hem afwijzen helaas een oordeel in.

Hoe lang duurt het nog voor die dag aanbreekt en de Heer plaats zal nemen op de troon in Jeruzalem? De Heer zegt zelf dat hij wacht omdat Hij niet wil dat sommigen verloren gaan maar dat allen tot bekering komen. Dus het kan nog even duren, want zijn liefde is groot! Tot Hij komt, mogen wij die spannende dag des Heren verwachten! Die verwachting zou niet moeten afvlakken maar toenemen.

Denk jij komende week ook een beetje extra aan de Dag van de Grote Koning?

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.