We zetten ons in

Vandaag ging de preek van br. Goessens over geestelijk groeien. Dit naar aanleiding van de Israëlieten, ballingen, die naar Babel waren meegevoerd. Je kunt dit in Jeremia lezen. Jeremia zegt hier onder andere:  Bid tot de HEER voor de stad waarheen ik jullie weggevoerd heb en zet je in voor haar bloei, want de bloei van de stad is ook jullie bloei.
De vraag die hieruit voortvloeit is zijn wij ook niet ballingen? Zijn wij niet ook vreemdelingen, alochtonen, op aarde? Immers als je tot geloof komt, ben je niet meer van de wereld.

Als allochtonen roept God ons op om goed te zorgen voor de stad waar je bent – we zetten ons in. Dat komt ook terug in onze visie als: Ik ken een gezin met een aanstekelijke levensstijl naar de omgeving. Tijdens de preek werd een stuk uit de eerste brief van Petrus aangehaald: Leid te midden van de ongelovigen een goed leven, opdat zij die u nu voor misdadigers uitmaken, door uw goede daden tot inzicht komen en God eer bewijzen op de dag waarop hij komt rechtspreken. Dit leidt ook weer naar hetzelfde doel.

Tijdens de gemeenteopbouwavond kwam de vraag naar voren: Waar roept God ons toe op?  Dat zou wel eens in het verlengde kunnen liggen van deze preek. Ook een duidelijke verwijzing naar een plaatselijk gezin. Nu de uitdaging om hier mee aan het werk te gaan…of zijn we dat al? Een vraag om eens persoonlijk mee te gaan stoeien de komende tijd, tenminste, ik wel.

 

Dit bericht is geplaatst in Blog met de tags , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *