Nieuwsflits 10

1 Johannes 1: 8 Indien wij zeggen, dat wij geen zonde hebben, misleiden wij onszelf en de waarheid is in ons niet. 9 Indien wij onze zonden belijden, Hij is getrouw en rechtvaardig, om ons de zonden te vergeven en ons te reinigen van alle ongerechtigheid.

Lieve broeders en zusters,

Uitzending Kerk TV
Eerst een mededeling: voor Goede Vrijdag en Pasen gaan we opnames maken van een paar liedjes en een overdenking. Dit wordt beschikbaar gesteld op www.kerkdienstgemist.nl. Iedereen met een internetverbinding kan die volgen. De instructie hiervoor krijg je morgen van Ad via Secretariaat. Het is zeer eenvoudig. In het kort: link aanklikken, aanmelden en registreren en dan password opvoeren. Het is op te voeren voor je mobiele telefoon, tablet en PC. Na aanmelding kun je alles volgen. Ook het Avondmaal van Goede Vrijdag wordt aan bovenstaande uitzending van Goede Vrijdag gekoppeld. Mag ik aannemen dat iedereen zich gaat aanmelden? Degenen die dit in het verleden al hebben gedaan hoeven zich natuurlijk niet opnieuw aan te melden.

Overdenking
Rikkert beschreef eens een karikatuur van een saaie kerkdienst, of naamchristenen (dat blijft de vraag): “Het grootste verschil tussen christenen en de wereld om hen heen is het gebouw waar ze ‘s zondags uitslapen!” Dus in dat geval zou er nu helemaal geen verschil meer zijn, want ‘s zondags zitten wij ook thuis. En helaas voel ik me weleens wereldgelijkvormig, en vraag ik me af waarin ik dan anders ben dan de wereld. Help me Heer! Want dat wil ik niet. Dan kan ik me verplicht voelen om als “goed christen” allerlei praktische hulp te gaan bieden, maar tegelijk weet ik dat veel praktisch werk niet echt bij mij past. En dat voelt dan niet goed en toch knaagt er soms enig schuldgevoel. Herken je dat? Het vergt onderscheid om te weten wat de Heer per situatie van je vraagt. En dan nog weet ik niet altijd of ik Hem wel goed heb verstaan.
Of ik voel me soms niet goed, omdat ik me niet goed heb gedragen. En dan probeer ik dat goed te maken, maar dat mislukt. Dan ben ik helemaal van slag. Gelukkig dat ik mag weten dat mijn eeuwig heil en hoe de Here over mij denkt, niet in de eerste plaats van mijn gedrag afhangt. Niet dat ik niet proberen moet om het goede te doen, maar zelfs het goede dat ik kan doen, is nooit genoeg om volkomen, zonder zonde te zijn. Daarom is de Here Jezus gekomen en voor ons gestorven. En ja, nu ik mijn zonde heb beleden, ben ik rein, heilig en onberispelijk in Gods ogen. Ook als dat niet zo voelt. En ik hoef daar geen handschoentjes voor aan te doen of tig keer mijn handen te wassen met desinfecterende zeep. Dat helpt tegen uitwendige besmetting. Maar Zijn bloed heeft ons rein gemaakt van inwendige besmetting en dat is veel belangrijker. Het hangt daarbij niet af van mij en mijn werk, maar van Zijn trouw. Halleluja!

Overige zaken:
• Vanavond hadden we een gebedsavond via Skype met twaalf mensen, waaronder Leanne uit Moldavië. Ze was beter te verstaan dan sommigen die in Leiderdorp wonen. De crisis heeft dus ook een leuke kant! Je kunt je doorlopend opgeven voor de wekelijkse gebedsbijeenkomst op donderdag. Om online direct mee te doen heb je een PC/laptop of mobieltje nodig en je krijgt dan uitnodiging per mail die je kunt accepteren om verbinding te krijgen. Het is niet nodig om hiervoor het programma Skype te installeren. Graag opgeven aan gebedsteam (gebedsteam@bgldorp.nl) als je mee wilt bidden. Dit kan dus voor elke sessie / week apart.
• Gebed om volharding voor ons allen. En dat de Here de crisis gebruikt tot zijn eer.

Hartelijke groet,
Eric

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.