Reikhalzend verlangen naar herstel!

Rom 8: 19  Want met reikhalzend verlangen wacht de schepping op het openbaar worden der zonen Gods.

Lieve broeders en zusters,

Overdenking

Ik zit op het puntje van mijn stoel het is zo spannend

En ik ga op mijn tenen staan, ben zo verlangend

Naar die ene grote dag dat ik Hem ontmoeten mag

Oh oh oh het is zo spannend!

Een hele nieuwe hemel, een hele nieuwe tijd

Een hele nieuwe aarde, vol gerechtigheid

En dat is vrede voor de mensen, een wereld zonder grenzen

Voor iedereen te eten en niemand wordt vergeten

Vlaggen in de boom, shalom, shalom

Een kinderliedje? Van Elly en Rikkert toch? Ja een kinderliedje!

Maar is dat eigenlijk ten diepste wel alleen een kinderliedje? Wat als je al jaren ziek bent? Ik lees niet over iemand die al ruim 20 jaar ernstig ziek is. Dan kun je met haar deze tekst uitroepen als een roep om verlossing. Niet alleen een bemoediging voor kleine kinderen die beseffen dat het oneerlijk is dat de westerse wereld in rijkdom leeft en in de derde wereld dagelijks mensen sterven van armoede. Maar ook voor ons, als het leven ons zwaar kan vallen en we verlangen naar verlossing van ons aardse bestaan. Verlossing van ziekte, of van eenzaamheid, of van…

Paulus riep het ook uit in Rom. 8 (de verzen 19-23) dat de schepping met reikhalzend verlangen wacht tot Gods kinderen openbaar worden, dus bekend worden. Nu wordt de schepping nog onderdrukt door de heerser van deze tijd, de duivel. En daarom is het nog een vruchteloze puinhoop. Maar God zal dit alles herstellen en bevrijden. Ook wij zijn dus nog onvoldoende openbaar geworden voor de schepping, ookal hebben wij dan de Geest al ontvangen.

Zo duidelijk is in deze tijd de actualiteit te zien van vers 22: Want wij weten, dat tot nu toe de ganse schepping in al haar delen zucht en in barensnood is. Dat is een feit, en daar kunnen we onder zuchten. Maar, vlaggen in de boom: wij verwachten de komst van onze Here Jezus en de verlossing van ons lichaam.

De Geest wil ons hierin bemoedigen, dit als eerst in onze gedachten laten komen. Zodat we niet in de op zich realistische maar negatieve gevoelens blijven hangen. Hij wil ons de overwinning geven in de strijd tegen de beleving van de negatieve realiteit. Hij laat ons op Jezus zien. In Hem is er werkelijke verlossing. In Hem is er werkelijke vrede, werkelijke shalom! Eerst vrede met God, alle andere vormen van vrede vloeien daaruit voort.

Vlaggen in boom, shalom, shalom!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.