Nieuwsflits 13

Mattheüs 26: 26 En terwijl zij aten, nam Jezus een brood, sprak de zegen uit, brak het en gaf het aan zijn discipelen en zeide: Neemt, eet, dit is mijn lichaam. 27 En Hij nam een beker, sprak de dankzegging uit en gaf hun die en zeide: Drinkt allen daaruit. 28 Want dit is het bloed van mijn verbond, dat voor velen vergoten wordt tot vergeving van zonden.

Lieve broeders en zusters,

Dankdienst voor het leven van Jan Tissink
Natuurlijk is het ongelooflijk spijtig dat we niet in grote getale aanwezig konden zijn bij de dankdienst voor het leven van broeder Tissink. De maatregelen om de corona-crisis te beteugelen verhinderen dat. Doordat de geluidsopname van de dienst werd uitgezonden konden we toch meeluisteren (grotendeels). Het was een mooi afscheid. We denken aan zijn echtgenote blijven voor haar bidden.

Kerk TV
We hebben opnames gemaakt voor de korte diensten van Goede Vrijdag en Pasen. Wat kun je verwachten: enkele liedjes, een korte overdenking van mij, viering van het avondmaal en leuke verassingsbeelden (Ad is daar nog mee bezig). De uitzendingen zijn te volgen via Kerk TV / Kerkdienst Gemist. Volgens mijn laatste cijfers zijn er nog ongeveer 18 alleenstaanden of gezinnen in onze gemeente die zich (nog) niet hebben opgegeven voor Kerk TV. Doe dit a.u.b. snel. En nogmaals, het is echt eenvoudig. Lukt het je niet, bel Ad of mij. Via Kerk TV (uitzending gemist) kun je de overdenking van Goede Vrijdag samen volgen en kunnen we allemaal thuis gelijktijdig het avondmaal vieren. Je kunt de registratie van deze mini-diensten ook later bekijken of terugkijken. Om te testen kun je bijvoorbeeld de laatste normale dienst van 8 maart terugkijken. Op Goede Vrijdag start de uitzending om 19.30 uur. Op Paaszondag wordt uitgezonden vanaf 10.00 uur (maar je kunt natuurlijk ook ’s avonds kijken).

Overdenking
De Amerikaane gospelzanger Darrel Mansfield song ooit (Giver of Life; https://www.youtube.com/watch?v=TXVTktHJJvQ)
Can a man go so far, in this world that the love of God, cannot find him?
Can a man do anything that the blood of Jesus cannot cleanse?
Oftewel: is er ook maar iets wat iemand kan doen waarvoor de Heer hem niet kan vergeven? Daar moet ik aan denken als ik lees dat Jezus het avondmaal vierde met Judas! In Matt. 26: 17-29 lezen we deze hele geschiedenis. Judas zit erbij en viert het avondmaal, notabene de maaltijd die wijst op het feit dat Jezus ook voor hem zijn leven gaat geven. En hij doopt samen met Jezus zijn brood in de schotel… Hij had een keuze, net als wij allemaal. Inderdaad, dan begrijp ik niet dat iemand door Gods genade niet kan worden bereikt. Of moet ik zeggen: Gods genade afwijst?
Dan ben ik des te meer dankbaar dat zijn genade mij wel heeft bereikt. Dat ik Hem heb leren kennen. Dat ik me gekocht en betaald weet door de Here Jezus Christus. En dat Hij mij / ons vasthoudt! In deze tijd is dat waar ik vooral bij stil wil staan. Dat we met Paulus kunnen zeggen: Rom. 8: 38 Want ik ben verzekerd, dat noch dood noch leven, noch engelen noch machten, noch heden noch toekomst, noch krachten, 39 noch hoogte noch diepte, noch enig ander schepsel ons zal kunnen scheiden van de liefde Gods, welke is in Christus Jezus, onze Here.
Halleluja!

Hartelijke groet,
Eric

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.