Knock-down door lock-down?

Hand. 16: 25 Maar omstreeks middernacht baden Paulus en Silas en zongen Gods lof, en de gevangenen luisterden naar hen.

Lieve broeders en zusters,

Paulus en Silas zitten in Filippi in de cel, met hun “voeten zorgvuldig in het blok gesloten”. En dat na te zijn gegeseld en geslagen! Een hardere vorm van lock-down kan ik me niet voorstellen. Maar wat doen ze dan? Geen gemopper op de overheid, geen gescheld om de onrechtvaardige behandeling, geen klagen om de pijn, zelfs geen geroep om vrijlating! Nee, ze bidden en zingen God de lof toe!

Hoe zou ik zijn? Ik denk, verdrietig en teleurgesteld na de agressieve reactie op de genezing van de slavin. En boos om het onrecht dat hen werd aangedaan. En gefrustreerd dat ze nu niet verder konden spreken in de stad. En zeker teneergeslagen, knock-down, doordat je nu met je voeten in het blok zit, gewond, in het donker en in de drek.

Maar Paulus en Silas bidden en zingen Gods lof. En God hoort en laat de aarde schudden als antwoord op deze aanbidding van zijn dienstknechten.  

Wat een voorbeeld voor ons! Heilige Geest, laat ons toch weer ervaren hoe geweldig het is dat U ons wilt sterken in ALLE moeite. Til ons op, als we terneer geslagen zijn en dreigen te vallen. U wilt de muren van negativiteit laten vallen. Komt ons tegemoet. Geef ons ook zo’n aardbeving! Vul ons met vreugde en liefde. Help ons om onze Heer te aanbidden, in alle situaties, zeker ook nu in deze lastige tijd.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.