Hij kijkt naar ons om!

Psalm 24:1 Des Heren is de aarde en haar volheid, de wereld en die daarop wonen.

Broeders en zusters,

We zeggen het makkelijk: de Here houdt de hemel en aarde in zijn hand. Maar ervaren we dat ook dagelijks? Dat Hij het reilen en zeilen van de wereld beheerst? Ondanks alle wereldwijde rampen en politieke ellende, conflicten en oorlogen en alle ramspoed die mensen treft. Hij houdt de wereld in zijn hand. Of twijfelen we daaraan?

Ik beken, ik kan daar gevoelsmatig aan twijfelen. Dan denk ik: waar bent U dan? Waarom zie ik niet dat U de controle hebt? Dat zijn momenten dat we de bemoediging nodig hebben uit Psalm 34:19  Talrijk zijn de rampen van de rechtvaardige, maar uit die alle redt hem de HERE;

Hij heeft ons rechtvaardig gemaakt door het offer van onze Here Jezus Christus. En daarom is de belofte voor ons dat Hij ons redt uit de rampen. Hoe Hij dat doet, dat weten we niet. Maar Hij zal ons uitredden. Misschien niet eens in dit leven, maar op het moment dat we sterven en bij Hem zullen zijn.

Maar gelukkig ook vaak al in dit leven. Want Hij is betrokken bij het volk dat woont op de aarde. Wij zijn van Hem, en Hij kijkt naar ons om!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.