God redt de gekwelde ziel!

2 Petr.2:7  Maar Lot, die rechtvaardig was en zwaar leed onder de losbandige levenswandel van die wettelozen, redde hij. 8  Deze rechtvaardige woonde te midden van hen, en dag in dag uit werd zijn rechtschapen ziel gekweld wanneer hij hoorde en zag hoe ze zich aan God noch gebod stoorden.

Broeders en zusters,

Zien we betere tijden komen, of juist niet? Wel als het gaat om de situatie rondom corona. Besmettingen leiden procentueel tot een zeer laag aantal ziekenhuisopnames en de diverse coronaregels worden hopelijk binnenkort afgeschaft. De maatschappij lijkt open te gaan en dat is mooi.

Maar tegelijk zien we een tijdgeest waarin het recht op maximale individuele vrijheid, recht op zelfbeschikking en de autonome mens bepalend is. En die moraal staat haaks op de waarden in Gods Woord.

Recent schreef mijn vrouw een paar woorden op een digitaal medium over de dubbele moraal in Nederland t.a.v. abortus: zolang een kind in de baarmoeder is, is deze tot 24 weken vogelvrij en mag gedood worden. Maar wanneer een pasgeboren kindje voor dood wordt achtergelaten, dan is het moord. Het is wat zwart-wit weergegeven en vaak ontbreekt ruimte om heel genuanceerd te reageren op digitale media. Maar het was niet zo verwoord dat het een flink aantal heftig agressieve reacties daarop kan rechtvaardigen.

Net zo scheef is het wanneer de wereld moord en brand roept over seksueel overschrijdend gedrag van bekende Nederlanders, maar wel accepteert dat we opgeroepen worden tot overspel en immoreel gedrag via o.a. reclames. Dit is helaas de maatschappij waarin we leven.

Ik kan me vaak voelen als Lot. Dat mijn ziel gekweld wordt door de wereld waarin we leven. Gelukkig weten we dat de Here hem redde EN dat Hij allen wilde en wil redden (1 Tim. 3:4). Dat helpt om soms een gesprekje te hebben en mensen te kunnen wijzen op een rechtvaardige en liefdevolle God. Ook als het wijzen op zondig gedrag ons niet populair maakt.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.