Het werd licht

Een paar weken nadat de vertegenwoordigers van HiP (Hulp in Praktijk) en Present informatie hadden gegeven, konden we echt in actie komen.
De eerste keer voor onze gemeente door een groepsactie op een zaterdagmiddag.
Een tuin, nou ja een behoorlijke wildernis, waar flink in gesnoeid moest worden.
Met de vrijwilligster van Present hebben we eerst kennis gemaakt met de bewoonster. Tijdens een bakje koffie/thee hebben we ons voorgesteld en een `babbeltje` met elkaar gemaakt.

Onder aansporing van onze jongste deelnemer, Simon, werd het echt tijd om de handen uit de mouwen te steken. Gerard, de man met de `groene vingers` wist precies waar hij moest zijn en de anderen konden hem daarin aardig volgen. Nadat de eerste stammen waren doorgezaagd en takken gesnoeid, kwamen een pergola en een hek tevoorschijn. Dat hek moest open om de gigantische bergen snoeisel naar de straat af te voeren. Al snel hadden we een aanhangwagen vol met tuinafval. Nadat deze geleegd was door Rako en Johan (K.) bij de gemeentereiniging, hebben we de bak later nog twee keer helemaal volgestampt. Ook Agnes, Alice en Roland waren volop bezig met snoeischaren, bezems en natuurlijk met `hun eigen tien geboden`.
Laila zorgde tussendoor voor limonade en water, zodat wij het weer konden uitzweten :). Van de bovenkant van de heg moest een stuk af en zelfs de klimop die een paar meter hoog tegen het huis aangroeide wist Rako weg te halen.

Na ruim drie uur flink doorwerken was de klus geklaard; echt waar, want gelukkig hebben we de foto`s nog. Het was leuk om te doen en toen we de bewoonster gedag gingen zeggen, bleek dat het zelfs binnen in de huiskamer was veranderd. We mochten hier letterlijk en figuurlijk licht brengen!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *