Eén nacht bidden voor de Vervolgde Kerk

Leiderdorp – De Baptistengemeente Leiderdorp houdt in de nacht van 24 op 25 mei een Nacht van Gebed. Christenen uit de omgeving worden van harte uitgenodigd om (een deel van) deze nacht biddend op de bres te staan voor vervolgde christenen.

De Nacht van Gebed is een initiatief van Open Doors, een organisatie die vervolgde christenen steunt in meer dan vijftig landen. De ‘Nacht’ wordt gehouden op honderden locaties in Nederland en België. De speciale gebedsnacht vormt de aanloop naar de Zondag voor de Vervolgde Kerk op 26 mei.

“De Nacht van Gebed en Zondag voor de Vervolgde Kerk worden bewust het eerste weekend na Pinksteren gehouden. Direct na Pinksteren begon de vervolging van de eerste christenen”, zegt Open Doors-woordvoerder Klaas Muurling. “We vragen mensen tijdens de Nacht van Gebed één nacht slaap te missen om naast vervolgde christenen te staan in gebed. ’s Nachts bidden kwam ook in de Bijbel voor. Toen Petrus gevangen zat, bad de gemeente ’s nachts vol vuur voor hem. Petrus kwam op een bijzondere manier vrij. Ook Paulus en Silas baden gedurende de nacht.”

Open Doors heeft een dvd en een informatiemap gemaakt voor de Nacht van Gebed. Er zijn verschillende gebedsblokken, die worden ingeleid door een kort filmfragment. Wereldwijd worden 100 miljoen christenen vervolgd om hun geloof. Dit jaar draagt de Nacht van Gebed het thema ‘Geloof is volharden’. Met informatieve videofragmenten en verhalen uit de vervolgde kerk ontdekken bezoekers hoe vervolgde christenen volhouden en op Christus blijven `vertrouwen ondanks vervolging en tegenslag.

Meer informatie over de Nacht van Gebed vindt u op www.nachtvangebed.nl.

 

U wordt uitgenodigd een Nacht van Gebed bij te wonen in:

Baptistengemeente Leiderdorp
Aula Visser ’t Hooft Lyceum,
Muzenlaan 155,
2353 KD Leiderdorp

Aanvang: Vrijdag 24 mei 22.00 uur
(inloop vanaf 21.30 uur)

Einde:Zaterdag 25 mei 6.00 uur

Contactpersoon:Mw. A. Turk
Telefoon:06-40186812

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *