Heb je nog verbinding?

Efeze 2: 6  Hij heeft ons samen met hem uit de dood opgewekt en ons een plaats gegeven in de hemelsferen, in Christus Jezus.

Lieve broeders en zusters,

Overdenking

Het zat even tegen, maar eindelijk is het gelukt. Eerst kwam de zogenoemde trekveer waarmee je een kabel kunt aanleggen, niet verder dan halverwege de leiding. Daarna schoot de trekveer los van de kabel die eruit moest, en toen de oude kabel eruit getrokken werd, brak die in tweeën. Maar gelukkig lukte het mijn kameraad nog net om het laatste eindje van de kabel te pakken en toch nog de hele kabel te verwijderen. Pff, mooie familiaire samenwerking met zijn zwager overigens. Vervolgens de nieuwe kabel erdoor, en weer schoot een verbinding los, maar in de tweede poging lukt het toch. Met dank aan de overal voor te gebruiken ductape. Zoals ik al vaker in de vakantie meemaakte: als de tent instort: plak hem met ductape; werkt overal voor! 😉 (En onze zoon regende niet zijn tent uit.)

Dus nu nog even de stekker erin en dan heb ik een goede internetverbinding op mijn zolderkamer en geen gedoe meer met slechte wifi; eindelijk! Maar helaas…! De stekker past niet? Nee zeg, mijn laptop heeft helemaal geen ingang voor een normale datakabel! Had ik daar nou niet eerder naar kunnen kijken?

Al dat werk en nog geen verbinding! Hebben we ons nu soms voor niets ingespannen?

Herkenbare gedachte? Je heb van die acties dat je je ergens heel erg voor inzet, maar pas op het laatste moment erachter komt dat je ergens in het begin niet goed hebt gekeken en het bereikte resultaat niet overeenkomt met wat je wilde bereiken. Door miscommunicatie, slordigheid, niet goed doorvragen wat de ander wil, elkaar niet begrijpen, de opdracht is niet helder, en nog veel meer oorzaken.

Zo kunnen we ons ook uitermate inspannen om contact te krijgen met onze hemelse Vader, door heel hard te werken, en dat we ergens denken dat Hij ons dan beloont met meer liefde en meer contact, en meer vergeving. Maar dan missen we de kern van genade. Hij houdt niet meer van ons als we bijvoorbeeld vasten, bidden, bijbellezen, of ons inzetten voor een ander. Hij heeft zich al aan ons verbonden!

Zoals Paulus zegt in Ef. 2: 8 Door zijn genade bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God 9  en geen gevolg van uw daden, dus niemand kan zich erop beroemen.

En door die genade, zijn we nu met Hem verbonden. Jezus hééft ons door zijn dood ons al met de Vader verzoend. Als we ons vertrouwen op Hem gesteld hebben, zijn we met Hem verbonden. Dan zijn we nieuwe mensen. En dan leven we al met Hem in de hemelse gewesten! Dan is ons “stekkertje al ingeplugd op de hemel”. Wat een genadige God hebben wij. Dank U hemelse Koning.

(En voor de aardse verbinding: ik geloof dat er wel een adapter bestaat om het te regelen…)

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.