Uitnodiging diensten!

Eindelijk is het dan zover: op zondag 5 juli kunnen we weer met meer dan 30 personen bij elkaar komen en elkaar ontmoeten en samen worden opgebouwd in de kennis van onze Here Jezus. Wij zien ernaar uit!

Helaas is niet alles weer bij het oude. Er is de laatste maanden ongelofelijk veel veranderd. Het coronavirus heeft onze maatschappij compleet op zijn kop gezet. En wij moeten daardoor rekening houden met allerlei nieuwe hygiëneregels.

Sommige gemeenteleden vallen in de risicogroepen en zijn bezorgd of zelfs bang om het virus op te lopen. Anderen vinden het hele virus en de maatregelen van de overheid maar onzin. Als gemeente hebben wij een belangrijke verantwoordelijkheid naar elkaar en willen we een veilige omgeving bieden. Daarom willen wij ons houden aan nieuwe regels omtrent hygiëne. Voor sommigen is dat vooral om zichzelf te beschermen, maar voor ons allemaal geldt: je doet dit niet alleen voor jezelf, maar voor de ander!

Wij willen elkaar toch niet besmetten? Want wat je er ook van vindt, het virus kan leiden tot ernstige ziekte en zelfs de dood. En wij willen niet degene zijn die ervoor zorgt dat een ander ziek wordt.

Daarom houden we onze diensten voorlopig veel afstandelijker dan we gewend zijn en qua tijdsduur zoals bij de uitzendingen van de laatste weken. We hebben regels opgesteld om het ordelijk te laten verlopen. Die vindt u hier:

https://www.dropbox.com/s/ccei3cq84breelv/Veiligheidsregels%20VHL_BGL.docx?dl=0

Schrik er niet van, het valt uiteindelijk wel mee; maar we willen volledig zijn.

De gedachte achter de regels is dat we zo weinig mogelijk “geloop” in de zaal willen, omdat dit de anderhalve meter afstand houden al snel aantast. Daarom komt u aan bij de ingang en wordt u verder naar uw plek gebracht, waar u dan blijft tot na de dienst (toiletbezoek toegestaan). Ontmoeting na de dienst kan buiten op de vlonder. Helaas hebben we voorlopig nog geen koffie en thee. Klik hierna voor een een filmpje met een impressie van wat u zondag aantreft: https://www.dropbox.com/s/zrgtvmd0klp0q6c/VLOG%20Corona.mp4?dl=0

Kinderwerk starten we na de zomervakantie weer op. Voor de Mienies en de Parels is er op zijn vroegst vanaf de 19e juli oppas (afhankelijk van voldoende vrijwilligers). In de zomervakantie kunnen de Parels en eventueel de Fakkels met een of twee vrijwilligers buiten of in de gymzaal spelen.

We doen een dringend beroep op alle gemeenteleden om zich in te zetten, want naast extra mensen voor de Kerk TV uitzendingen, zorgen de coronamaatregelen ervoor dat we veel extra mensen nodig hebben. Velen hebben nu een dubbele taak. Bovendien kampen we nu met uitval van kosters, o.a. door ziekte. We willen de ouders van de Mienies vragen zich periodiek in te roosteren als oppas en aan de ouders van de Parels vragen we periodiek met de kinderen mee naar buiten te gaan (afhankelijk van de groepssamenstelling).

De huidige gang van zaken is zeer bewerkelijk. Om hieraan te wennen, hebben we het avondmaal met één week uitgesteld. En er is nog een reden, maar daar hoort u zondag van!

Op de gemeentevergadering van 14 juli spreken we graag met elkaar door over hoe de diensten gaan en waar we kunnen verbeteren of veranderen. We tellen onze zegeningen, maar hebben nog de nodige uitdagingen te overwinnen.

We hopen jullie allen weer te ontmoeten!

Hartelijke groet van de Raad Baptistengemeente Leiderdorp

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.