Rust!

Mattheüs 10: 31  Weest dan niet bevreesd: gij gaat vele mussen te boven.

Broeders en zusters,

Een beetje goed nieuws over christenen kunnen we wel gebruiken. De media smullen er helaas van om christenen, en vooral reformatorische kerken, een sneer te geven. Dat kan nu weer omdat de corona-besmettingen in de “Bible-belt” oplopen. Dus dat wordt breed uitgemeten.

Gelukkig is er ook echt goed nieuws uit de christelijke hoek: de Nieuwe Bijbel Vertaling is gereviseerd en onder de noemer NBV21 vandaag aan de koning uitgereikt. Mooi dat dit aandacht krijgt. Hopelijk ook mooi vanwege de verbeteringen die men heeft aangebracht. Ik heb wat voorbeelden gelezen en lees dat de vertaling dichter bij de brontaal blijft en dat doet me deugd (en gaat me tijd schelen om in een preek niet uit te hoeven leggen dat de NBV soms een onlogische route neemt😊).

Een detail van die vertaling is dat men nieuwe dieren heeft toegevoegd. Eigenlijk niet echt nieuw, maar vertaald met namen van dieren die meer overeenkomen met de beschrijving of die concreet voorkomen in het Oosten. Ik zie ernaar uit die vertaling te lezen.

Via deze omweg kom ik op de vogel waar wij de laatste dagen soms weer kort van kunnen genieten: de fazant van de overkant. Maandenlang hebben we hem niet gezien, maar de afgelopen weken is het riet en gras in de berm en in de water voor ons huis gemaaid. Ineens zagen we hem weer. Misschien vind je dat een beetje gek, maar daar word ik vrolijk van. Maandenlang was hij als het ware ondergedoken. Maar nu loopt hij weer dagelijks zijn rondje langs het water op zoek naar wat te eten. Hij had ons niet nodig om te overleven. Zat veelal veilig verstopt in de bosjes en is er nog steeds.

In de gereviseerde Bijbel komt volgens mij geen fazant voor. Maar onze Schepper laat ons genieten van andere schepsels en leert ons dat er geen ding gebeurt of is geworden zonder dat Hij het weet of erin betrokken is. Alle dingen zijn tot zijn eer gemaakt (Rom.11:36). Dus ook wij, Zijn kinderen! Hoeveel te meer gaan wij een fazant te boven. Misschien kijken we terug op de laatste anderhalf jaar en voelt het of wij een tijd als het ware ondergedoken zaten. Maar de Heer was erbij en is erbij. We mogen genieten van de wetenschap dat Hij er ook voor ons is.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.