Dorst!

Dorst!

Psalm 84: 3 Van verlangen smacht mijn ziel naar de voorhoven van de HEER. Mijn hart en mijn lijf roepen om de levende God.

Lieve broeders en zusters,

Herkennen we dat verlangen naar God? Dat we net als de Korachieten het kunnen uitroepen dat we zo’n dorst hebben naar de woning van de levende God! De eerste verzen van deze psalm (in de NBV) zijn:

Psalm 84:

1 Voor de koorleider. Op de wijs van De Gatitische. Van de Korachieten, een psalm.

2 Hoe lieflijk is uw woning, HEER van de hemelse machten.

3 Van verlangen smacht mijn ziel naar de voorhoven van de HEER. Mijn hart en mijn lijf roepen om de levende God.

4 Zelfs de mus vindt een huis en de zwaluw een nest waarin ze haar jongen neerlegt, bij uw altaren, HEER van de hemelse machten, mijn koning en mijn God.

5 Gelukkig wie wonen in uw huis, gedurig mogen zij u loven.

Maar hoe is dan mijn praktijk? Als ik ’s ochtends uit bed stap verlangt mijn lichaam vaak simpelweg naar koffie. En dan heb ik het nog even nodig om wakker te worden alvorens mijn hersenen gaan draaien. Het is nog net niet zo erg als bij pubers waar hun brein op “uit” staat totdat de school is afgelopen, maar ik herken dat helaas wel!

Gelukkig heb ik na een korte tijd van bijkomen meestal wel dat mijn verlangen uitgaat naar het lezen van Zijn Woord, het tijd nemen voor rust, gebed, lezen. En dan groeit daarmee ook dat verlangen: Here ik wil in Uw woning zijn! In ons geval is dat niet meer de aardse tempel; en dat is een voorrecht! Wij kunnen immers elke dag, elk moment van de dag bij Hem binnenstappen! Wij worden niet door het voorhangsel in de tempel van Hem gescheiden. Wij mogen direct naderen tot de troon van genade. Wat een ongelooflijk voorrecht. Of er nu sprake is van een lock-down of niet, of we door wat dan ook aan huis gekluisterd zitten of dat we op pad zijn. Altijd kunnen we naderen tot Gods troon en altijd kunnen we Hem loven, ook als we in de gemeentelijke samenkomsten onze mond houden. Ook als we niet meer zuiver kunnen zingen, ook als we doof worden, ook als we… vul maar in.

Ik bid dat dit verlangen ons hele wezen doortrekt, het verlangen om met Hem te zijn!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , . Bookmark de permalink.