De Here waakt!

Jeremia 1: 11 En het woord des HEREN kwam tot mij: Wat ziet gij, Jeremia? Toen zeide ik: Ik zie een amandeltwijg. 12  Daarop zeide de HERE tot mij: Gij hebt goed gezien, want Ik waak over mijn woord om dat te doen.

Lieve broeders en zusters,

Vorige week was het even echt voorjaar. Heerlijke zonnestralen en een heerlijke temperatuur. Behalve de hooikoorts (😉) was het bijna perfect! Maar de lente zette niet door. Vandaag en gisteren was het weer compleet winter, en de komende dagen zien er ook niet geweldig uit. De koolmeesjes, die hun vogelhuisje al hadden gecontroleerd om er weer een nestje te bouwen, hebben het abrupt omgebouwd tot een soort van iglo als bescherming tegen de winterkou. 

Ik moest zomaar denken aan deze woorden van Jeremia. De Here toont hem een amandeltwijg. Volgens de deskundigen is de amandelboom de eerste boom die na de winter weer in bloei komt. Anders gezegd: de boom die als eerste uit zijn winterslaap komt, daarom noemt men deze boom ook wel de wakkerboom. Dus in het midden van de kou, is daar het eerste signaal dat de lente komt. Dit teken gebruikt de Here om Jeremia te bemoedigen: Mijn Woord komt uit!

Die bemoediging geldt ook voor ons. De omstandigheden zijn voor velen van ons al geruime tijd niet geweldig. We weten niet welke klappen er nog komen die ons gaan raken in bijvoorbeeld de economie, of in de volksgezondheid, of in (internationale) politieke situaties. En wat dat doet met kerkbezoek in Nederland, of onze vrijheid van geloof. Maar God belooft ons: Ik waak over mijn woord. Dat gold voor Jeremia, die in zijn leven de ellende alleen maar zag toenemen tot aan de vernietiging van Jeruzalem en het begin van de Babylonische ballingschap.  Maar de Here beloofde hem ook zegen, na berouw en bekering van het volk.

Zo ben ik ervan overtuigd dat de Here op ons toeziet en waakt over Zijn woord en dat we uit mogen zien naar de wederkomst van Jezus! Zegen na berouw en bekering. Here help ons om de winter voorbij te zien en de lente te verwelkomen en verwarm ons hart!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.